sulat, jotka ovat yhtä kirkkaita kuin lumoava sateenkaari, nokka yhtä vahva kuin taipumaton vasara ja ketterät varpaat, jotka pystyvät tarttumaan täydellisesti, tekevät aroista yhden maailman kauneimmista linnuista. Suurin osa aralajeista on äänekkäitä ja riehakkaita, ja niiden läsnäolon voi tuntea tiheissä metsissä niiden kovan kirkuvan ja rääkyvän äänen vuoksi. Niiden rakenteen ansiosta ne voivat helposti liukua metsien puiden läpi ja laskeutua täydellisesti. Aroja tavataan luonnollisesti sademetsissä, joissa näiden majesteettisten lintujen näkemisestä voi tulla yksi arvokkaimmista kokemuksista.

missä he asuvat?

aroja tavataan kaikkialla Meksikosta Etelä-Amerikkaan. Suurin osa aroista on nykyään uhanalaisia, ja niiden katsotaan kuolleen sukupuuttoon luonnollisella elinalueellaan. Nämä lajit selviävät vain vankeudessa. Piikkiara on laji, joka on kuollut sukupuuttoon luonnosta ja havainnot Glaucous-arasta ovat olleet hyvin harvinaisia luonnossa. Metsien häviämisvauhti on ollut kasvava huolenaihe tälle papukaijalajille. Näiden lintujen laiton kauppa on toinen syy niiden määrän valtavaan vähenemiseen.

makakit rakastavat olla leluja ympärillä!

hyasintti-arat tunnetaan myös nimellä Siniara

hyasintti-arat elävät pääasiassa sademetsien ja palmusoiden jokivarsilla. Sen tiedetään pärjäävän kausittain kosteissa metsissä, joissa on katkonainen latvusto. Näiden lintujen tiedetään asuttavan myös kypsiä palmumetsiä ja ruohottuneita soita. Pantanalin alue Brasiliassa on yksi parhaista paikoista tehdä havaintoja tästä linnusta. Se suosii avoimia alueita ja metsäisiä elinympäristöjä. Jos se elää alueella, jossa on tiheää metsää, hyasintti-arat pysyttelevät metsien reunoilla, missä on avoimempaa aluetta.

sini-ja kultamakaki

lemmikkilintuarattisini-ja kultamakaki-arojen luontainen levinneisyysalue on suurin. Ne elävät mieluiten metsäisillä alueilla, jotka ovat lähellä vesistöjä. Sitä tavataan Panaman itäosissa, Boliviassa, Paraguayssa suurimmassa osassa Etelä-Amerikan pohjoisosia ja Brasilian itäosissa. Aguaje-palmut ovat erittäin suosittu näiden arojen pesimäpaikka. Ne elävät yleensä metsänreunoilla ja voivat lentää pitkiä matkoja savanneille etsimään ruokaa joka päivä. Sini-ja kulta-arat viettävät kuivan kauden usein metsissä.

punarintamakaki

punarintamakaki on melko pienempi laji, ja sen pituus on yleensä 12-14 senttimetriä. Niitä elää kotoperäisillä alangoilla, savanneilla ja swamplandeilla Venezuelassa, Boliviassa, Brasiliassa ja Perussa.

puna-arat eli puna-arat.

puna-arat ovat kotoperäisiä kosteissa ikivihreissä kasvustoissa. Lajin arojen historia osoittaa, että ne ovat kärsineet metsäkadon vuoksi valtavia elinympäristöjen menetyksiä. Näitä lintuja löytyy Meksikon, Perun, Bolivian, Brasilian ja Trinidadin alueilta. Ne pesivät korkeissa lehtimetsissä ja elävät mieluiten jokien läheisyydessä. Ne elävät yleensä suurissa parvissa ja herkuttelevat mielellään pähkinöillä, marjoilla ja lehdillä.

valtavan loisteliaat Aralinnut ovat luisumassa sukupuuttoon, kun niiden luontainen elinympäristö päättyy. Useimmat heistä ovat hyväksyneet vankeuden turvasatamakseen. Biologit ja hallitukset työskentelevät lakkaamatta suojellakseen tätä suurenmoista lintua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.